Uusi Kia Sportage

Täysin uusi Kia Sportage esiteltiin syksyllä Frankfurtin autonäyttelyssä. Suomessa uusi Sportage lanseerataan maaliskuun alussa. Sportage on Kian parhaiten myyvä malli Euroopassa.

Neljännen sukupolven Kia Sportage on kompakti SUV, jossa yhdistyvät innovatiivisuus ja hienostuneisuus. Täysin uusi Sportage vetoaa upealla muotoilulla, teknisillä ominaisuuksilla ja laadukkuudellaan. Auton sisätiloissa korostuvat aiempaa laadukkaammat materiaalit ja moderni uusi design. Uudet moottorit ja vaihteistot tarjoavat tehokkuutta ja suorituskykyä.

Uuden Kia Sportagen keulailme on kokenut näkyvän muutoksen. Etuvalot eivät enää ole integroituna jäähdyttimen säleikköön, vaan ne kaartavat taaksepäin aiempaa terävämmin muotoillun konepellin ulkoreunaa pitkin. Uuden Sportagen tunnistaa heti Kiaksi. Sen madallettu ja levennetty, ”tiger-nose-säleikkö” tuo Sportagen keulaan jykevyyttä, mikä tekee auton olemuksesta vaikuttavan.

Uuden Sportagen profiili on entistä urheilullisempi ja virtaviivaisempi. Sivulta katsottuna Sportage on edeltäjänsä tapaan aerodynaaminen muodoltaan. Sulavalinjainen kori, voimakkaammat pyöräkotelot ja tiukat linjat antavat Sportagelle entistä dynaamisemman ja jäntevämmän ulkomuodon. Uusi Sportage on 40 mm edeltäjäänsä pidempi (nyt 4480 mm). Akseliväli (2670 mm) on kasvanut 30 mm. Auton korkeus (1635 mm) ja leveys (1855 mm) ovat säilyneet ennallaan. Uuden muotoilun ansiosta Sportagen ilmanvastuskerroin on nyt 0.33 Cd (ennen 0.35 Cd). Merkittävää on auton tavaratilan kasvaminen 465 litrasta 503 litraan (VDA).

Takaosassa uuden Sportagen vaakasuorat muodot ja pintojen runsaus korostavat auton leveyttä. Vuoden 2013 Kia Provo -konseptiautosta innoitteensa saaneita niukkalinjaisia yhdistelmävaloja yhdistää koko perän leveydeltä kulkeva lista. Uusi Sportage huokuu voimaa ja ketteryyttä – tarkastelipa sitä mistä kulmasta tahansa. Innoitusta on haettu uusimpien hävittäjäkoneiden sileiden ja terävien pintojen kontrasteista.

Täysin uusi Kia Sportage on aiempaa parempi ja hiljaisempi ajettava. Auton jousitus on optimoitu uudelle entistä jäykemmälle korirakenteelle, jossa on käytetty 51 prosenttia ultralujia teräksiä. Kehitysohjelmassa on panostettu erityisesti auton ajomukavuuteen, käsiteltävyyteen ja vakauteen.

Kia Sportagen laaja moottorivalikoima on suunniteltu palvelemaan niin yksityis- kuin yritysautoilijoitakin. Uusi 1,6-litrainen T-GDi -bensaturbomoottori ja 7-vaihteinen DCT-kaksoiskytkinvaihteisto tulevat tarjolle uuteen Sportageen. 1.6 T-GDI perustuu samaan moottoriin, joka on urheilullisten Kia cee’d GT- ja pro_cee’d GT -mallien voimanlähteenä. Uusi moottori tuottaa tehoa 177 hv ja vääntöä 265 Nm. Uusi DCT-vaihteisto pystyy käsittelemään turbomoottorin tarjoaman korkean väännön tarjoten samalla urheilullista ajonautintoa.

Uusi Sportage on saatavana myös urheilullisella GT Line -varustetasolla, joka esiteltiin uudessa cee’d-mallistossa syksyllä.

Uuden Kia Sportagen hinnat alkavat 26 990 eurosta. Mallistoon kuuluu neljä eri varustetasoa: LX, EX, Business Premium ja GT Line. Uusina mukavuus- ja turvallisuusvarusteina Sportageen on saatavana muun muassa langaton mobiililaitteen laturi, ilmastoidut etuistuimet, sähkötoiminen takaluukku, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä, automaattinen taskupysäköintijärjestelmä, kaistavahti, kuolleen kulman valvontajärjestelmä, nopeusmerkkien tunnistusjärjestelmä, 8” TFT LCD -monitoimikosketusnäyttö ja TomTom Live -karttapalvelut.

Hinnat ja varusteet

Tutustu alkaen malliin tarkemmin »

Siirry uusien autojen sivuillemme ja etsi sopivin Kia Sportage »