Uudistunut Kia Rio sai hinnat

Suomen myydyimpien automallien joukkoon noussut, uudistunut Kia Rio on saanut hinnat. Uudistuneen Rio-malliston hinnat alkavat toimituskuluineen 15 390 eurosta.

Kia Rio on Kian maailmanlaajuisesti myydyin automalli. Kia myi 471 000 Rioa vuonna 2013. Tämä B-segmentin malli on suosittu myös Euroopassa, jossa sitä myytiin 56 821 kappaletta vuonna 2013. Suomessa Rio on noussut luokkansa kestosuosikiksi. Kia Rio oli Suomen 7. rekisteröidyin automalli viime vuonna.

Vuoden 2015 Kia Rio on kokenut hienostuneen muodonmuutoksen. Rio on uudistunut ulko- ja sisäpuolelta säilyttäen kuitenkin ne ominaispiirteet, jotka ovat tehneet autosta suositun.

Uudistuneen Rion ulkoisia tunnusmerkkejä ovat uudelleenmuotoiltu etupuskuri, sumuvalot ja päivitetty etusäleikkö. Tarjolle on tullut myös uusia kevytmetallivanteita, jotka korostavat Rion nuorekasta profiilia. Uudistuneen ulkomuodon täydentää uusi takapuskuri. Rio-mallistoon on tullut myös kaksi uutta ulkoväriä; Urban Blue ja Digital Yellow.

Rio on saatavana neljällä tehokkaalla moottorivaihtoehdolla (75­–109 hv). Vaihteistoina ovat 5- ja 6-vaihteiset manuaalivaihteistot sekä automaattivaihteisto. Kaikkiin moottoreihin on saatavana ISG-sammutusautomatiikka (Idle Stop and Go).

Kia Rio on luokkansa tyylikkäin 3- tai 5-ovinen hatchback, jonka vahvuuksia ovat näyttävä muotoilu, moderni tekniikka ja monikäyttöiset tilat. Rion valttina on myös Kian 7 vuoden takuu. Rio oli luokkansa paras auto yhden Saksan suurimman katsastusaseman (GTÜ) vertailussa viime syksynä.

Uudistunut Kia Rio esiteltiin syksyllä Pariisin autonäyttelyssä. Suomessa uudistunut Rio lanseerataan viikonloppunäyttelyssä 24.–25. tammikuuta.