Täysin uusi Kia Sorento

Täysin uusi Kia Sorento saapuu Suomen markkinoille ensimmäisenä Euroopassa. Kolmannen sukupolven Kia Sorenton asiakastoimitukset käynnistyvät Suomessa joulukuussa. Virallisesti auto lanseerataan tammikuussa.

Uusi Sorento häikäisee upealla muotoilullaan, sisätilojen tyylikkyydellä ja lukuisilla teknisillä uudistuksilla. Tuloksena on premium-tason iso katumaasturi, joka vakuuttaa kaikilla osa-alueilla.

Uuden Kia Sorenton hinnat alkavat 43.590 eurosta. Sorentoon on tarjolla uusina varustetasoina Business, Business Premium ja Business Luxury, jotka ovat suunniteltu erityisesti yritysautoilijoiden tarpeisiin. Uusina varusteina on saatavana 360° Around-View Monitor -järjestelmä, älykäs sähkötoiminen takaluukku, mukautuva vakionopeudensäädin, etutörmäysvaroitin, risteävän poikittaisliikenteen varoitusjärjestelmä (peruutettaessa) ja liikennemerkkien tunnistusjärjestelmä.

Muotoilullisesti uuden Sorenton tunnistaa modernista keula-ilmeestä, hienostuneesta sivuprofiilista ja takaa korostuvista vahvoista hartialinjoista. Auton sisäilmettä hallitsee ylellinen ohjaamo, joka yhdessä parantuneiden ajo-ominaisuuksien kanssa tekee Sorentosta entistäkin nautittavamman ajettavan.

Kolmannen sukupolven Sorento on kasvanut pituutta 95 millimetriä (4 780 mm) ja leveyttä 5 millimetriä (1 890 mm). Vaikka auton kattolinja on 15 millimetriä edeltäjäänsä matalampi, matkustajien pääntila on kasvanut kaikilla kolmella penkkirivillä. Merkittävää on auton akselivälin kasvaminen 80 millimetrillä (2 780 mm), mikä on vapauttanut tilaa matkustamoon. Uuden Sorenton jalkatilat ovatkin aiempaa paremmat. Myös auton tavaratila on kasvanut 17,5 prosenttia 515 litrasta 605 (VDA) litraan kolmannen penkkirivin ollessa alhaalla. Uusi Kia Sorento on saatavana 5- ja 7-paikkaisina versioina edeltäjänsä tavoin.

Dynamax-nelivetojärjestelmällä varustetun Kia Sorenton voimalähteenä on 2,2-litrainen CRDi-dieselmoottori (147 kW & 450 Nm), jonka CO2-päästöt ovat 149 g/km (LX).

Uusi Sorento saavutti 5-tähteä Euro NCAP -törmäystestissä. Lue tulokset »

5 tähteä Euro NCAP -törmäystestissä

Tutustu uuteen malliin Kian virallisilla sivuilla »

Lue uuden Kia Sorennon koeajot netistä tai lehdestä

Katso auton esittelyvideot