Öljynvaihto

Miksi öljynvaihto on tärkeä?

Moottoriöljy voitelee moottorin ja estää kulumista. Säännöllinen öljynvaihto on oleellista hyvin toimivan moottorin kannalta. Moottoriöljy suojelee moottoria turhalta kitkan ja erittäin korkeiden lämpötilojen aiheuttamalta vauriolta. Ajan kuluessa moottoriöljyyn kerääntyy pölyä ja muita epäpuhtauksia, jotka heikentävät sen toimintaa.

Öljynvaihdossa kaikki epäpuhtaudet poistuvat ja uusi puhdas öljy voitelee moottoria niin kuin sen on tarkoitus. Puhdas moottoriöljy pitää moottorisikin puhtaana, estää syöpymistä ja pidentää autosi ikää pitämällä moottorin ja katalysaattorin hyvässä kunnossa. Tämä tarkoittaa myös tehokkaampaa polttoaineen kulutusta  ja puhtaampaa pakokaasua.

Kuinka usein moottoriöljy on vaihdettava?

Moottoriöljyn vaihtotiheys riippuu käytön määrästä ja siitä, kuinka uusi moottori on. Modernit autot on suunniteltu niin, että öljy kuuluisi vaihtaa aina 30 000 ajokilometrin jälkeen. Useimmat autot ilmoittavat, kun on aika vaihtaa moottoriöljy. Öljyn säännöllinen vaihtamien on edullisin tapa huolehtia autosi moottorista ja pidentää sen käyttöikää. Delta autohuollosta saat öljynvaihdon autoille ja pakettiautoille kaikista huoltopisteistämme koko maassa.

 

Varaa Huolto