Mitsubishin urheilullinen hybridi paljastetaan Pariisissa

Pariisin autonäyttelyssä paljastettava Outlander PHEV Concept-S jatkaa Mitsubishin hybridiautojen sarjaa.

Urheilullinen versio kaksi vuotta sitten esitellystä Outlander PHEV -hybridistä korostaa auton energisyyttä ja lähes äänetöntä liikkumista.

Keulan kromiupotukset ja etuvalojen muoto tuovat keulan ilmeeseen eteenpäin vievää ulottuvuutta.

Myös perä jatkaa kromikorostuksien linjalla. Lisäksi auton takavalot ovat saaneet lisää leveyttä. Se lisää auton dynaamista vaikutelmaa ja parantaa sen näkyvyyttä.

Sisätiloissa Concept-S ammentaa muotokieleensä innoitusta perinteisistä japanilaisista kädentaidoista. Musta puukuvio, hopeanväriset korostukset ja kiiltävät lakkapinnat keskikonsolissa täydentävät laadukasta vaikutelmaa.

Voimanlähteenä Concept-S:ssä on Outlander PHEV:n tapaan kaksi 60 kW:n sähkömoottoria, toinen etu- ja toinen taka-akselille. Tarvittaessa näitä tukee kaksilitrainen polttomoottori.

Outlander PHEV – menestys myös Suomessa

Kaksi vuotta sitten Pariisissa esitelty Mitsubishi Outlander PHEV -hybridi on menestynyt hyvin Euroopassa. Syyskuun alkuun mennessä sitä oli myyty jo 20 090 kappaletta. Outlander PHEV on ollut menestys myös Suomessa. Se on noussut ladattavien hybridiautojen markkinajohtajaksi. Auto on otettu Suomessa hyvin vastaan erityisesti yritysautomarkkinoilla.

Mitsubishi Motor Company (MMC) on onnistunut vastaamaan muuttuvien automarkkinoiden vaatimuksiin kevyemmistä ja polttoainetehokkaammista autoista. Sen tavoitteena on kasvattaa sähkö- ja hybridiautojen osuus myynnistään 20 prosenttiin vuoteen 2020 mennessä.

Outlander PHEV:n myynti alkoi Japanissa tammikuussa 2013 ja laajeni asteittain Euroopassa lokakuusta 2013 alkaen. Tammi-elokuussa 2014 Euroopassa on myyty 11 893 hybridiä, mikä tekee Euroopasta tärkeimmän markkina-alueen Outlander PHEV:lle.

Jatkuvalla nelivedolla kulkevan Outlander PHEV:n kokonaistoimintasäde on jopa 824 kilometriä ilman latausta tai tankkausta. CO2-päästöt jäävät 44 grammaan (EU-yhdistetty) kilometrillä.

Mitsubishi Outlander PHEV tarjoaa tilaa viidelle hengelle. Sen 463 litran tavaratila ja 1500 kilon vetokyky tekevät siitä markkinoiden monikäyttöisimmän ladattavan hybridiauton.