Kialta tulossa uusi Niro-hybridimalli

Kia on paljastanut suunnitelmansa esitellä täysin uuden vähäpäästöisen auton mallistossaan ensi vuonna. Hybridimalli Kia Niro edustaa uutta ekoautokonseptia Kian mallistossa. Niro tulee markkinoille ensi vuoden puolella.

Kia Niro tarjoaa kompaktin SUV:n käytännöllisyyden ja vetovoimaisuuden. Kia on kehittänyt Nirolle kuitenkin täysin uuden Hybrid Utility Vehicle (HUV) -konseptin. Niro tavoittelee alle 90 g/km CO2-päästöjä ja luokkansa parasta polttoainetaloudellisuutta.

Hybridiautoksi suunniteltu Kia Niro vetoaa modernilla muotoilullaan. Siinä yhdistyvät urheilullinen SUV:n muoto, veistokselliset linjat ja matala painopiste. Pitkä akseliväli minimoi auton etu- ja takaylitykset tarjoten matkustajille maksimaalisen mukavuuden.

Kia Niro on kehitetty täysin uudelle alustalle, joka soveltuu seuraavan sukupolven voimalinjoille ja ympäristötietoiselle teknologialle. Niron voimanlähteenä on 1.6 GDI -bensamoottori (105 hv & 147 Nm) ja 32 kW:n sähkömoottori. Vaihteistona on 6-vaihteinen kaksoiskytkimellä varustettu automaattivaihteisto. Tuotantoon kaavaillaan myöhemmin myös ladattavaa plug-in hybrid -versiota.

Täysin uusi Kia Niro esitellään ensi vuonna. Sen on määrä tulla markkinoille vuoden 2016 loppupuolella.

Niro valmistetaan Kian Hwasungin tuotantolaitoksella Koreassa.

Kia esittelee uuden Niro-hybridimallin'